loading...
آموزش آشپزی ، دستور تهیه غذا، دستور پخت

خوردن غذاهای انگشتی نه تنها برای کودک لذت بخش است ، بلکه حس همکاری را نیز در او به وجود می آورد . غذاهای سبک و حاضری نقش مهمی در رژیم غذایی کودک ایفا می کنند . اگر چه اشتهای کودک شما اندک است ، مقدار انرژی که برای رشد خود نیازدارد ، بسیار زیاد است . غذاهایی را انتخاب کنید که از نظر مواد غذایی مغذی و مقوی باشند . از دادن غذاهای سبک و حاضری بسیار شیرین مانند بیسکویت های شکلاتی به کودک اجتناب کنید .
نکته ها
* همواره مطمئن شوید که کودک در حین غذا خوردن در دامان  اغوش شما  ،یا روی صندلی غذاخوری مخصوص کودک احساس راحتی می کند
* دمای غذا را امتحان کنید تا خیلی داغ نباشد . سپس آن را به کودک بدهید .
* ترکیب مواد یک غذا را تغییر دهید ؛ چرا که سلیقله کودکان نسبت به اندازه و طعم مواد غذایی متفاوت است . بعضی از کودکان مخلوطهای کاملا ً تازه را دوست دارند . بعضی از آن ها مواد غذایی به صورت حبه حبه و تکه تکه را دوست ندارند ، بعضی ترجیح می دهند غذا را خودشان با دست بردارند ؛ مانند ساندویج های کوچک کالباس ساده ، تکه های بزرگ ماهی کباب شده ، بعضی از آن ها حتی دوست دارند نخود فرنگی و ذرت را با انگشتان کوچک خود بردارندو بخورند .
* کودک را تشویق کنید تا خودش غذا بخورد . نگران ریخت و پاش های او نباشید ؛ زیرا او دارد یاد می گیرد که چگونه غذا را خودش بخورد . فقط در پایان کار ، با یک دستمال پارچه ای نمدار دست و صورت او را تمیز کنید .
* سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید . اگر غذایی را که با عشق و علاقه در خانه تهیه کرده اید نخورد و بیرون ریخت ، تصور نکنید که وقتخود را تلف کرده اید تا این غذا را آماده کنید .
* اجازه ندهید کودک ناراحتی و عصبانیت شما را مشاهده کند . کودک یک ساله هم می تواند احساس شمارا بفهمد .
* اگر خوردن غذاهای جویدنی برای کود عادت شده ، می توانید در پایان هر وعده غذایی که کودک می خورد ، به او مقداری نوشیدنی هم بدهید . البته پیش از غذا به کودک شیر یا نوشیدنی دیگری ندهید ؛ زیرا شکم او را پر می شود و دیگر چیزی نخواهد خورد .
* به کودکتان چیزهای شیرین وبیسکوئیت ندهید . او باید یاد بگیرد که هر گاه سر و صدا راه بیندازد ابتدا شما یک غذای خوش مزه و بلافاصله پس از آن یک دسر خوش مزه به او خواهید داد . بنابراین ، دیگر از بیسکویت و این جور چیزها خبری نخواهد بود .
* به خاطر داشته باشید که کودک گرسنگی نخواهد کشید و انواع غذاها را به او بدهید و این کار را ادامه دهید و ناامید نشوید .
- نوشیدنی ها را در پایان وعده غذایی به کودک بدهید . در غیر این صورت ، شکم کوچولوی او پر خواهد شد و دیگر چیزی نخواهد خورد .

به اندازه ۲.۵ پیمانه ( ۶۰۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

گوشت ران مرغ بدون پوست و استخوان ۱۷۵ گرم
پیاز یک چهارم عدد
هویج ۲۲۵ گرم
کرفس ۷۵ گرم
روغن ۱ قاشق چای خوری
پوره سبزیجات گیاهی ۲ قاشق چای خوری
آب ۱ پیمانه / ۲۵۰ میلی لیتر


به اندازه ۱.۵ پیمانه ( ۴۵۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

سیب زمینی ۲۲۵ گرم
تره فرنگی ۵۰ گرم
قارچ ۵۰ گرم
ماهی بدون پوست فریز شده ۹۰ گرم
شیر خشک ۱ پیمانه / ۲۵۰ میلی لیتر
پنیر پیتزای رنده شده ۵۰ گرم

 اندازه ۱.۵ پیمانه ( ۴۵۰ میلی لیتر ) تهیه می شود .

مواد لازم :

کرفس ۵۰ گرم
فلفل دلمه ای قرمز ۵۰ گرم
آب ۱.۲۵ پیمانه / ۳۰۰ میلی لیتر
برنج ۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق چای خوری
ماهی بدون پوست و فریز شده ۹۰ گرم

به اندازه دو وعده تهیه می شود .

مواد لازم :

پیاز کوچک یک دوم عدد
گوشت گاو چرخ کرده بدون چربی ۱۷۵ گرم
آرد ( بدون مخمر ) ۲ قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
آب گوشت ۱۵۰ میلی گرم
ادویه به مقدار کم
شلغم زرد ۵۰ گرم
زردک کوچک یک دوم عدد
سیب زمینی متوسط ۱ عدد
شیر ۲ قاشق غذا خوری
کره ۱ قاشق غذا خوری
هویج یک دوم عدد
نخود فرنگی فریز شده ۴۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم

به اندازه ۳ وعده تهیه می شود .

مواد لازم :

فیله گوشت بره ۱۱۵ گرم
پیاز کوچک یک چهارم عدد
هویج کوچک ۱ عدد
زردک کوچک یک دوم عدد
سیب زمینی کوچک ۱ عدد
روغن ۱ قاشق چای خوری
آب گوشت دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
ادویه رزماری به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم

به اندازه ۲ وعده تهیه می شود.

مواد لازم :

سیب زمینی متوسط ۱ عدد
کلم برگ ۲۵ گرم
فیله ماهی ۱۱۵ گرم
ذرت فریز شده ۲۵ گرم
شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
کره ۱ قاشق غذا خوری
آرد ( بدون مخمر ) ۱ قاشق غذا خوری
پنیر سفید رنده شده ۲۵ گرم
دانه کنجد ۱ قاشق چای خوری



مود لازم :

گل کلم ۱۵۰ گرم
مارگارین ۱ قاشق غذا خوری
آرد ( بدون مخمر ) ا قاشق غذا خوری
شیر گاو دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
پنیر پیتزا رنده شده ۴۰ گرم
گوجه فرنگی یک دوم عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
تخم مرغ ۱ عدد



مواد لازم :

ماکارونی با اشکال گوناگون ۵۰ گرم
سبزیجات فریز شده ۵۰ گرم
مارگارین ۲ قاشق غذا خوری
آرد ( بدون مخمر ) ۲ قاشق غذاخوری
شیر دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
پنیر پیتزای رنده شده ۵۰ گرم
کالباس ساده به صورت خرد شده
۲ تکه نمک و فلفل به مقدار لازم



مواد لازم :

گل کلم ۴ تکه کوچک
نخود فرنگی ۸ عدد
هویج کوچک ۱ عدد
پنیر پیتزا ۱ ورقه
کالباس ساده ۲ ورقه ضخیم
نان ساندویچی ۲ تکه
تخم مرغ ۱ عدد
شیر گاو ۲ قاشق چای خوری
روغن آفتابگردان ۱ قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی به مقدار کم



مواد لازم :

آرد ( بدون مخمر ) ۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
شیر دو سوم پیمانه / ۱۵۰ میلی لیتر
روغن آفتابگردان ۱ قاشق غذا خوری
موز ۱ عدد
پرتقال ۱ عدد
بستنی ۲ تا ۳ قاشق
شربت ( به دلخواه ) به مقدار لازم


مواد لازم :

خمیر آماده مخصوص پیتزا به قطر ۲۰ سانتی متر
رب گوجه فرنگی یا سس
پیتزا ۳ قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی ۲ عدد
پنیر پیتزا رنده شده ۷۵ گرم
سبزی معطر ( خشک ) به مقدار اندک
فلفل دلمه ای سبز ۱ عدد
هویج ۱ عدد
کالباس ساده ۱ ورق ضخیم

مواد لازم:
شکر=1 لیوان
کره=نصف لیوان
تخم مرغ=2 عدد
آرد=1 لیوان و نصف
پکینگ پودر=2 قاشق غذاخوری
شیر=نصف لیوان
مواد لازم برای کرم:
کره=4/1 لیوان
پودر کاکائو=نصف لیوان
شیر=3/1 لیوان
وانیل=1 قاشق مرباخوری
پودر شکر=3 لیوان
طرز تهیه:
ابتدا شکر و کره و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده،سپس آرد و پکینگ پودر و شیر را به آن اضافه می کنیم.در صورتیکه بخواهیم کیک شکلاتی بشود پودر کاکائو را هم به آن اضافه می کنیم.مایه را در ظرف های مخصوص کاپ کیک که قبلا چرب کرده ایم می ریزیم و در فر با درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 45 دقیقه می گذاریم تا کیک بپزد.
طرز تهیه کرم:
کره و پودر کاکائو را با همزن خوب مخلوط کرده سپس شیر و وانیل و شکر نرم شده را به آن اضافه می کنیم.بعد از اینکه کیک سرد شد،کرم روی روی آن ریخته و در یخچال می گذاریم تا کمی خنک شود.

مواد لازم برای 6 نفر:
شیر=2/1 لیتر(2 لیوان معمولی)
شکر=200 گرم(1 لیوان معمولی)
شوکولات بدون مغز=250 گرم یا 4 قاشق سوپخوری کاکائو
زرده تخم مرغ=6 عدد
آرد سفید نرم=2 قاشق سوپخوری سرخالی(40 گرم)
طرز تهیه:
این کرم بسیار ساده و آسان تهیه می شود و اکثر بچه ها آن را دوست دارند.
آرد را در ظرفی ریخته،شیر را کم کم روی آن می ریزیم و هم می زنیم تا آرد در شیر حل شود.بعد مایه را روی حرارت ملایم گذاشته، مرتب هم می زنیم تا جوش آمده کمی غلیظ شود.کاکائو یا شکلات را در شیر ریخته،و همزدن را ادامه می هیم تا شیر یکی دو جوش بزند.زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط کرده خوب هم می زنیم تا کاملا سفید و سفت شود.شیر را کم کم روی زرده تخم مرغ می ریزیم و مخلوط می کنیم.یک بار دیگر ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم و مرتب هم می زنیم تا فقط مایه یک جوش بزند و خامی زرده گرفته شود.مایه را در ظرف مناسبی می ریزیم و ظرف را در یخچال می گذاریم تا کرم سرد شده کمی سفت شود و با همان ظرف سرو می کنیم.می توانیم 150 گرم خامه را با 3 قاشق سوپخوری پودر قند و کمی وانیل مخلوط کنیم و با همزن برقی بزنیم تا کمی سفت شود و خامه را در ظرف جداگانه ریخته با کرم سرو کنیم.

مواد لازم


سينه مرغ آبپز شده 3 عدد
نان ساندويچي بلند به مقدار لازم
هويج 1 عدد متوسط
پياز 1 عدد متوسط
سس مايونز 2 قاشق غذاخوري
خامه زده شده 2/1 ليوان
طعم دهنده غذا 1 عدد
پنير پیتزا رنده شده به مقدار لازم


مواد لازم (براى هشت ساندويچ كوچك):
۴۰۰ گرم گوشت مرغ چرخ شده 
سه چهارم پيمانه مغز نان سفيد
 يك چهارم پيمانه ترشى ميوه
 سه حبه سير كوبيده
 سه تا چهار عدد لواش نرم و تازه
 روغن  مايع براى سرخ كردن
 يك دوم پيمانه پنير خامه اى
 يك دوم پيمانه پيازچه خرد شده
 يك عدد گوجه فرنگى، ريز خرد شده
 دو قاشق سوپخورى آب ليمو
 نمك و فلفل بنا به ذائقه
طرز تهیه:
گوشت مرغ چرخ شده، مغز نان سفيد، ترشى ميوه، سير و كمى نمك و فلفل را در دستگاه غذاساز بريزيد و چند دقيقه روشن كنيد تا خوب مخلوط شوند. اين مخلوط را به هشت قسمت مساوى تقسيم كنيد و هريك را با دست به صورت يك سوسيس به بلندى ۱۲ سانتى متر درآوريد.
در يك تابه نچسب كمى روغن مايع بريزيد و سوسيس هايى را كه آماده كرده ايد در روغن مايع با حرارت متوسط سرخ كنيد به طورى كه سوسيس ها از همه طرف طلايى شوند. از زيادكردن شعله گاز خوددارى كنيد چون سطح روى سوسيس ها زود برشته مى شوند اما مغزپخت نمى  شوند. آنها را چند دقيقه در يك صافى قرار دهيد تا روغن اضافى مربوط به سرخ كردن سوسيس ها گرفته شود. در اين فاصله هشت دايره به قطر حدود ۲۰ سانتى متر از نان لواش ببريد. پنير خامه اى را با پيازچه خرد شده مخلوط كنيد و از اين مخلوط مقدار كمى روى هر يك از نان ها بماليد.
گوجه فرنگى و پياز خرد شده را با هم مخلوط كنيد و آب ليمو را اضافه كنيد. مقدارى از اين مخلوط را روى هريك از نان ها بريزيد و يك عدد سوسيس را روى هركدام گذاشته نان را به صورت يك ساندويچ لوله كنيد.

مواد لازم

برای ۶ نفر:

▪ نکته خیلی مهم:
با وجود این که در ظاهر مراحل آماده کردن و پخت این غذا در کمتر از یک ساعت انجام می شود ولی گوشت- چه سفید و چه قرمز- باید حداقل ۴ ساعت خوابانده شود. پس برای این مرحله نیز زمانی از قبل تنظیم کنید.
▪ مرغ بدون استخوان: ۷۰۰ گرم
▪ پیاز: یک عدد کوچک، پوست رنده شده و آب یک عدد لیموترش
▪ روغن زیتون : ۳ قاشق سوپ خوری
▪ مخلوط سبزیجات معطر خشک شامل آویشن
▪ جعفری، ترخون و نعنا: یک قاشق سوپ خوری سرپر
▪ نمک و فلفل: به میزان لازم

مواد لازم:
کلم بروکلی=115 گرم
ژامبون مرغ=50 گرم
پنیر چدار=50 گرم
شیر خشک آماده شده=1و 4/1 لیوان(300 میلی لیتر)
تالیاتلی(نوعی پاستای پهن و نواری شکل)=50 گرم
نمک=بمیزان لازم


تعداد صفحات : 52

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟